Skip to main content
search
Logo Ascendum Österreich

Jobb, gyorsabb, egyszerűbb: Volvo L30 és L35

A nagyobb hatékonyság és a kivételes kezelői élmény csak néhány a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) új generációs L30 és L35 kompakt gumikerekes rakodógépek újdonságai közül.

Ezek az 5,7-6,4 tonnás gépek, amelyek a városi építkezések, a városüzemeltetés, a kertépítés, a mezőgazdaság, valamint a hulladékgazdálkodás és újrahasznosítás területén beváltak, most intuitívabb navigációval és könnyebb kezelhetőséggel jelennek meg a piacon.

A fejlesztéseknek köszönhetően az 1,0-1,2 m³ kanálkapacitású (vagy 2,4-2,6 tonnás hasznos teherbírású villás) gumikerekes rakodógépet igénylő ügyfelek gyorsabb munkaciklusokat hajthatnak végre kevesebb fáradsággal. Ügyfeleink továbbra is kiválóan tudják hasznosítani a homlokrakodók páratlan manőverezőképességét, vonóerejét és a gém / kanál kapacitását.

Hatékonyabb működés

Az iparágban már eddig is vezető panorámás fülkével büszkélkedő kompakt rakodógépeink a karcsúbb műszerfalnak köszönhetően most még jobb kilátást biztosítanak előre és oldal irányba. A kezelők számára remek áttekintést biztosít a nagyobb, 5″-os kijelző, amely a görgő segítségével navigálható, valamint az ergonomikusabb multifunkciós joystick, amely  az L20 Electric és az L25 Electric modelleken mutatkozott be.

Rakodógépeink ebben a méretosztályban egyedülállóan új kiegészítőkkel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a gép használatát. Az egyik újdonság a korszerű gémpozicionálás és a kanálszintezés az alábbi funkciókkal:

  • automatikus emelés és billentés; a gémet és a szereléket automatikusan az előre programozott pozíciókba vezeti a joystick aktiváló gombjának megnyomásával
  • emelés- és billentéskorlátozó, amely megakadályozza, hogy a gém és a szerelék egy előre beállított magasságon túlmenjen és ezáltal elkerülje az akadályokba való ütközést.

Ez nemcsak a tapasztalt kezelőknek segít abban, hogy kevesebb energiával végezzenek precíz, ismétlődőműveletet, hanem segít a kevésbé tapasztalt kezelőknek is gyorsabb rakodási ciklusok végrehajtásában. Az új emelési és billenési sebességkorlátozó opció a nehéz terhekkel/szerelékekkel való munkavégzést segíti, mivel a gémszerkezet sebességének csökkentésével precíz és érzékeny vezérlést biztosít. Egyedi beállításokkal szabályozható a gém felfelé, lefelé, befelé és kifelé billentése.

Az optimalizált kinematikának köszönhetően a nehezebb terhek mozgatása is könnyű. A Volvo Z-kinematikájú gémszerkezetének köszönhetően a H-generációs L30 és L35 teljesen megrakodott kanala akár köbméterenként 200 kg-val nagyobb teherbírású mint az L30G és L35G. Miközben a gépkezelők továbbra is értékelni fogják az iparág vezető fülkéje által nyújtott kényelmet – köszönhetően az állítható kormányoszlopnak, ülésnek és jobb oldali kartámasznak -, ezentúl a beszállás is még könnyebb lesz, hála a kerekektől távolabb került fellépő lépcsőknek.

Gyorsabb mozgások

Az egyedülálló elektrohidraulikus fővezérlő szelep az áramlást megosztja a hidraulikus funkciók között. A gém és a hidraulikus szerelék egyidejűleg működtethető anélkül, hogy korlátozná bármelyik funkció mozgást.

Az előző generációs kompakt gumikerekes rakodógépek rajongói számára ismerős már az egyidejű kormányzás és gyors emelés funkció a független hidraulikus szivattyúknak köszönhetően.

Még mindig a mezőny élén

A számos újítás mellett rakodógépeink továbbra is a megszokott kiemelkedő teljesítményt, sebességet és sokoldalúságot kínálják. Ez nagyrészt annak a kivételes vonó- és szakító/emelő erőnek köszönhető, amelyet a vásárlók a nagyobb méretű gépektől elvárhatnak. A nagy vonóerő a törzscsukló-szerkezet és a 100%-os differenciálzárak kombinációjából származik mindkét tengelyen, míg a nagy szakítóerő a nagy teljesítményű gémszerkezetnek köszönhető.

Az egyedülálló portáltengely-konstrukció továbbra is a kategória legjobb hasmagasságát biztosítja a magas akadályok feletti mozgáshoz. Az eszköztartó továbbra is lehetővé teszi a gyors eszköz váltást a nagyszámú normál és  hidraulikus szerelékek között.

A kiváló teljesítmény mellett a gépek továbbra is kiemelkedő üzemidőt biztosítanak. Az előző sorozathoz képest két további előnye a szervizpontokhoz való földszinti hozzáférés – beleértve az üzemanyag-, olaj-, levegő- és hidraulikaszűrőket, az akkumulátort, a hűtőt, az olajmérő pálcát és a hidraulikaolajszint-jelzőket, valamint a hosszú szervizintervallumok. Ez azt jelenti, hogy ügyfeleink több időt tölthetnek a munkával, és kevesebb időt a karbantartással.

Ügyfeleink számos szolgáltatást és digitális megoldást is igénybe vehetnek, amelyekkel csökkenthetik a nem tervezett állásidőt és növelhetik gépeik jövedelmezőségét. Összességében a H-generációs L30 és L35 ebben a méretosztályban új mércét állít a kompakt kerekes rakodók elé, kiemelkedő teljesítményt nyújtva alacsony összköltség mellett.

Tulajdonságok L30H

Motor Volvo D3.3H
A motor bruttó teljesítménye 55,4 kW
Kanál kapacitása 1 m³
Billenőterhelés (ISO/DIS 14397-1) 4.700 kg
. . . teljes bekormányzásnál 40 Szög
Szakítóerő 60 kN
Teherbírás, max. 64.5kN
Villa hasznos teher 80% 2.400 kg
Üzemi tömeg 5.750 kg
Maximális menetsebesség – Standard 20 km/h
Maximális menetsebesség – Gyors változat 30 km/h

Tulajdonságok L35H

Motor Volvo D3.3H
A motor bruttó teljesítménye 55,4 kW
Kanál kapacitása 1.2 m³
Billenőterhelés (ISO/DIS 14397-1) 4 350 kg
. . . teljes bekormányzásnál 40 Szög
Szakítóerő 62 kN
Teherbírás, max. 61 kN
Villa hasznos teher 80% 2.600 kg
Üzemi tömeg 6.150 kg
Maximális menetsebesség – Standard 20 km/h
Maximális menetsebesség – Gyors változat 30 km/h

Sajtókapcsolat

Anne Bast
Head of Brand, Marketing & Communication

[email protected]
T: 07 355 85 906

Nachweis: Volvo Construction Equipment
(Veröffentlichung kostenfrei – Beleg erbeten)