Skip to main content
search
favicon

A Volvo CE az elektromos gépekkel biztosítja a fenntartható jövőt

Három új elektromos kompakt géppel – az L20 Electric, az EC18 Electric és az ECR18 Electric -, amelyek most kerülnek a piacra, a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) az iparág legnagyobb választékát kínálva bizonyítja elkötelezettségét a világunk iránt. Ügyfeleink öt modell közül választhatnak.

Volvo electric construction equipment

A három új modell már online lefoglalható, melyek várható szállítási ideje 2024-ben lesz. Bizonyítva, hogy a fenntartható megoldás nem csak ígéret, hanem valódi innováció napjainkban, a Volvo CE egyre bővülő elektromos gépkínálata tisztább, csendesebb és kényelmesebb munkakörnyezetet biztosít az ügyfelek számára – most még szélesebb választékkal, hogy a legjobban megfeleljen az igényeknek.

Ezek a legújabb innovációk a következő lépést jelentik a Volvo CE azon törekvésében, hogy 2040 elérje a nettó zéró üvegházhatású gáz kibocsátását a hidrogéncellás megoldások és többféle fenntartható belsőégésű motor fejlesztése mellett. Emellett része a Volvo Group célkitűzésének az is, hogy ra teljes termékpaletta teljesen elektromos meghajtású legyen.

1,8 t hasznos teher

az L20 Electric teherbírása

Gyors töltés

1,25 óra alatt 80%-ig tölthető

Ultrarövid forgási sugár

Tökéletes szűk helyekre

Melker Jernberg, a Volvo CE elnöke így nyilatkozott: „Büszkék vagyunk arra, hogy a világ legnagyobb elektromos gépválasztékával rendelkező gyártóként vezető szerepet tölthetünk be iparágunk klímaváltozás elleni harcában. Nemcsak valós megoldásokat kínálunk a fenntarthatóbb munkavégzés érdekében, hanem a lehető legszélesebb termékválasztékkal is hozzájárulunk ügyfeleink sikeréhez.”

Az L20 Electric kompakt kerekes rakodó és az EC18 Electric és ECR18 Electric kompakt kotrógépek csatlakoznak a már bevezetett L25Electric és ECR25 Electric modellekhez. A két meglévő modellt már bevezetettük a piacra és bebizonyították, hogy az erőt és a teljesítményt környezetbarátabb módon is biztosítani tudják. A három új modell a Volvo CE azon iparági elkötelezettségének legújabb újítása, hogy a Volvo kompakt gumikerekes rakodó és kompakt kotró kínálatát elektromosra cserélje, és leállítsa az új dízelváltozatok fejlesztését.

Az L20 Electric egy bevált koncepció, amely a nagyobb L25 Electric modellen alapul. 1,8 tonnás teherbírással és párhuzamos függesztőkarral rendelkezik, amely kiváló rálátást biztosít a használt tartozékra, kiemelkedő emelési magasságot, akár 100%-ban párhuzamos mozgásokat is lehetővé tesz – így villás munkálatokhoz is tökéletes. Akár hat óra aktív munkavégzésre is képes feltöltésenként. Az elektromos gép választható akkumulátorcsomaggal (33 kWh vagy 40 kWh) rendelhető, és 30%-kal csökkenti a karbantartást. A szinte zajmentes működés nyugodtabb munkakörülményeket biztosít, emellett a kezelés is javul az új, visszagurulásgátló funkcióval ellátott automatikus rögzítőféknek és a számos testreszabható módnak köszönhetően.

A rövid, de strapabíró, 1,8 tonnás {1>{2>ECR18 Electric<2}<1} kategóriájában a legjobb stabilitást és kezelői élményt nyújtja, amit az ügyfelek elvárnak egy dízel modelltől. Emellett nagy előnyt jelent az alacsony zajszint, az minimális vibráció és az azonnali nyomaték miatt jobban reagáló hidraulika.

Az ECR18 Electric átlagosan négy órányi aktív munkavégzést tesz lehetővé egy feltöltéssel a környezettől és a végzett feladattól függően, emellett az ultrarövid farsöpréssel rendelkezik, amely tökéletes szűk helyekre. A tartósságot szem előtt tartva tervezték – a nagy profilú ellensúly, teljes acélpanelek és a gém belsejében vezetett tömlők jellemzik.

Könnyen kezelhető és szállítható, a fürge EC18 Electric, mely költséghatékony kompakt kotrógép 1,8 tonnás munkálatokhoz. A futómű 1 m és 1,35 m között módosítható, így a legszűkebb helyekre is bejuthat, míg a gép kialakítása biztosítja, hogy a jobb vázsarok, lengőoszlop és henger a sínek szélességén belül maradjon, ami maximális láthatóságot eredményez és csökkenti a gép károsodásának kockázatát, ha akadályok között történik a munkavégzés. Az ergonomikus vezérlők, a tágas fülke és a testreszabható beállítások széles választéka mellett zárt és fűtött fülke is rendelkezésre áll.

Mindhárom gép beépített fedélzeti töltővel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy hat óra alatt töltsön 0-ról 100%-ra. Az opcionális gyors töltővel az L20 Electric alig két óra alatt teljesen feltöltődik, míg az ECR18 Electric és az EC18 Electric 1,25 óra alatt akár 80%-ra is feltölthető. A precizitás érdekében a Volvo márkakereskedők kiszámíthatják a várható üzemidőt és az optimális töltési megoldást az ügyfelek tevékenységei alapján. Bármely géppel történhet a munkavégzés zajérzékeny területeken és a normál munkaidőn kívül, akár alacsony szén-dioxid-kibocsátású projekteknél és beltérben is anélkül, hogy költséges füstelvezető rendszerre lenne szükség.

Az öt elektromos modell bármelyikének vásárlói hamarosan egy új, kifejezetten az elektromos gépek távfelügyeletére tervezett flottamenedzsment-megoldás előnyeit is igénybe vehetik. Az Elektromos Gépkezelő Alkalmazás (EMMA) értékes betekintést nyújt az akkumulátor töltöttségi szintjéről és a hátralévő munkaidőről, a töltési állapotról, a földrajzi elhelyezkedésről és még sok másról, hogy segítse az ügyfeleket az üzemidő növelésében.

A 2019-ben bemutatott és 2020-ban piacra került első elektromos modellekhez hasonlóan a Volvo CE forgalmazóknál most is elérhető a foglalási rendszer, amellyel megrendelhetik a három új gép egyikét, amelyek 12 európai országban elérhetők, mielőtt más piacokra megérkeznének. Azok az ügyfelek, akik 2021. december 31-ig online foglalnak, extra ajándékot kapnak – az L20 Electric rendelése esetén egy Volvo kanalat, az ECR18 Electric vagy az EC18 Electric megrendeléséhez pedig két Volvo kanalat ingyenesen.

Ha rendelni szeretne egy ilyen kicsi, mégis tiszteletre méltó gépet – és ezzel hozzájárulni egy szebb jövőhöz – látogasson el a www.volvoce.eu oldalra.

Ha lemaradt volna az Add Electric digitális bevezető eseményéről, itt megtekintheti:

YouTube

A videó betöltésével Ön elfogadja a YouTube adatvédelmi irányelveit.
Tudjon meg többet

Videó betöltése

Sajtókapcsolat

Sandra Jansen
Volvo marketing és kommunikációs menedzser

[email protected]
T: +49 89 800 74 – 460

Credit: Volvo Construction Equipment Germany GmbH. 85737 Ismaning.